ŽSV fizike

Županijsko stručno vijeće okuplja profesore fizike na strukovnim školama u Zagrebu. Organiziranjem nastavnika u vijeća po županijama nastoji se unaprijediti razmjena iskustava iz prakse, omogućiti što lakši uvid u suvremene ideje u nastavi fizike te izborom tema predavanja i radionica omogućiti što kvalitetnije stalno stručno usavršavanje. U Zagrebu, zbog velike koncentracije osnovnih i srednjih škola, djeluju još i gimnazijsko te osnovnoškolska stručna vijeća profesora fizike.

Sjedište ŽSV fizike za strukovne škole je u 1. tehničkoj školi Tesla. Voditelj Vijeća je profesor Hrvoje Negovec. Za sve upite, komentare i sugestije kliknite na našu kontakt rubriku.

ATOM1

Sastanak ŽSV-a, srijeda 9. prosinca 2015. u 19:15

Dnevni red:

1. Einstein i masa u specijalnoj relativnosti – stoljeće zabluda; predavanje dr. sc. Davora Horvatića s Fizičkog odsjeka PMF-a

Masa mirovanja, relativistička masa, Einsteinova relacija, teška i troma masa. Stotinu godina nakon što je Einstein formulirao specijalnu i opću teoriju relativnosti, navedeni pojmovi nekima i dalje zadaju glavobolju. Na taj popis danas još možemo dodati Higgsov bozon i Higgsovo polje. Cilj predavanja je razjasniti sve navedene pojmove i pokazati ljepotu današnjih fizikalnih teorija. Njihovo ispravno razumijevanje ne ostavlja puno mjesta zabludama, nego upravo suprotno – te teorije pokazuju koliko smo daleko napredovali u razumijevanju svijeta koji nas okružuje.

2. Razmjena iskustava iz nastavne prakse

3. Razno.

Ein_jezik